12 години Смолян е в застой. 12 години сме свидетели 

...
12 години Смолян е в застой. 12 години сме свидетели 
Коментари Харесай

Ще извадим Смолян от застоя и тежкия демографски срив

" 12 години Смолян е в застой. 12 години сме свидетели  по какъв начин ГЕРБ се оправдават за тежкия демографски срив в региона, без да подхващат действителни дейности. Ние предлагаме различен път -  на вложения, на по-високи приходи, и най-много път, който основава опциите младежите да остават в Смолян. Срещите през последния месец демонстрираха, че у хората има сила и предпочитание за смяна ", съобщи претендентът за кмет  от " Българска социалистическа партия за България " Иван Френкев в тв изявление.
" Българска социалистическа партия има лице в Смолян. Хората ни познават и знаят, че в общинския съвет отстояваме позициите си и обещаното пред тях. Показахме, че сме ярка съпротива на " сглобката ", която се образува и в Смолян, че не предадохме гласоподавателите си и не се поддадохме на зависимости ", разясни Френкев. По думите му най-тежкият проблем в района е демографският срив, който е в резултат на нерешаване на проблемите с инфраструктурата, с приходите и с качеството на живот ", уточни Френкев.
" Иска се сериозна работа и решения за инфраструктурата. Имаме над 400 км пътна мрежа и 81 селища. В общината има села, безусловно забравени и от бога, и от властта. Срещу нуждата от поддържане стои непретенциозен общински бюджет, само че по-важното е неприятното финансово ръководство и никакви действителни дейности по привличане на вложения и присъединяване в европейски стратегии ", разяснява Френкев.
Според него решението е дейната връзка с държавната власт за целево финансиране на обекти и действия в общината. На Смолян му трябват хора с гръбнак, които да бъдат дейни, упорити, да работят за града си, без да се поддават на зависимости ", разясни Френкев.
На второ място той уточни оптималното потребление на опциите на стратегиите за развиване на районите по Плана за възобновяване и резистентност.
" Моделът на финансово ръководство на Смолян би трябвало да се промени. Нужно е по-добро ръководство на парите, тъй като виждаме, че общественият запас не се изразходва транспарантно и в интерес на жителите ", твърди Френкев. По думите му ръководството на ГЕРБ 12 години влачи систематичен недостиг, осъществяването в частта " Местни доходи " е алегорично, не се работи интензивно за поддръжка от държавната власт, и надлежно - финансовата стратегия не се извършва. Хвалят се с уравновесен бюджет, а в действителност има неизпълнени обещания към хората ", разяснява Френкев. Общината има благосъстоятелност, която не се употребява оптимално, тъй че да генерира доходи.
" Хората си потеглят от Смолян поради ниските приходи. Да, общината не може директно да се намесва в стопанската система на района, само че може да основава изискванията ", счита Френкев. Решенията са подкрепяне на локалните производства, на бизнеса, който основава по-висока добавена стойност, с цел да се покачат приходите, да се запазят експертите и да се понижи темпа на обезлюдяване на Смолян ", изясни той.
" В Смолян има умни младежи, които могат да бъдат подпомагани и да остават в общината. Българска социалистическа партия има ясни решения и за подкрепяне развиването на туризма, тъй че хубостта и славата на Родопите, на българските обичаи да не остане единствено на хартия, а да притегля туристи, да генерира доходи, които ще могат да вдигнат дребните красиви села в Смолянско ", безапелационен е Френкев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР